Són segures les aplicacions mòbils de banca en línia?

Quan ens connectem mitjançant el nostre ordinador a la web del banc, el veure que la pàgina està protegida amb l'HTTPS i el cadenat ens dona un cert grau de seguretat. A més a més, si en comptes d'utilitzar el teclat fem servir un teclat virtual, doncs encara augmentem aquesta seguretat.


Però quan passem a l'entorn mòbil, ens trobem que amb una aplicació no podem fer les comprobacions visuals de la connexió HTTPS com quan estem amb un navegador. Per tant, cóm sabem si la nostra connexió és segura?

Existeixen programes per escoltar la xarxa, com ara WireShark, que ens permet observar els processos de connexió que fem amb el nostre dispositiu. A continuació es mostra una captura feta amb aquest programari, d'un mòbil quan es troba al moment d'introduir l'usuari i contrasenya amb una aplicació de banca en línia:Consells de seguretat

Per a que les nostres transaccions en línia amb el smartphone siguin les més segures possibles, podem prendre les següents mesures:

1) Descarregar l'app del nostre banc directament de la seva web.
2) Acostumar-nos a tancar sessió de l'aplicació, un cop hem finalitzat de fer les tasques pertinents.
3) Tingueu configurat un antivirus al vostre dispositiu mòbil. Penseu que aquests dispositius són com ordinadors en mida petita.
4) Llegiu els comentaris que altres usuaris han fet de la seva experiència amb l'aplicació.
5) No utilitzeu l'aplicació mitjançant WiFi, millor si ho feu amb la connexió d'Internet del vostre proveïdor mòbil.
6) Utilitzant la connexió a Internet del vostre proveïdor mòbil, tindreu molta més seguretat si teniu cobertura de HSDPA (H+). Les connexions de GSM i GPRS són poc segures, ja que s'han donat casos en els que s'ha pogut interferir el tràfic.
7) Si hem d'utilitzar una WiFi, és preferible que sigui de casa nostra o de plena confiança, amb sistema d'encriptació WPA2 i que la contrasenya no sigui la bàsica que porta el vostre encaminador (router en anglès) per defecte.


Per a més informació: