Per què és perillosa una connexió WiFi?

Moltes vegades hem sentit a parlar de que les connexions wifi són més perilloses que les connexions de cable, però realment, quin és el motiu?

Quan a casa ens connectem al nostre encaminador (router en anglès) utilitzant el cable de xarxa, sabem perfectament qui està connectat amb cable, ja que podem veure físicament les persones que estan endollades al nostre router.Però quan estem connectats a una WiFi, hem de pensar que el senyal abasteix normalment entre 30 i 50 metres, per tant, es podria donar el cas de que el senyal arribés a persones desconegudes. Si el senyal no té prou seguretat, una persona amb males intencions podria arribar a connectar-se a la nostra wifi sense que ens adonéssim i utilitzar la nostra connexió per fer activitats fraudulentes.

Per exemple, existeixen programaris gratuïts per estudiar la xarxa com el WireShark, que permeten "escoltar" la informació que passa per la xarxa on estem connectats. Si la informació no viatja xifrada, podríem arribar a llegir missatges d'altres persones.A més a més, com el senyal WiFi viatja mitjançant l'aire, tota la informació està "barrejada" dins d'aquest medi, per tant si utilitzem el WireShark ens assabentem de tot el tràfic de les persones connectades a aquesta wifi.

Per tant, és important que als nostres dispositius els blindem amb un bon tallafocs, antivirus actualitzat i programari anti-malware. També és molt important tindre cura d'utilitzar connexions xifrades com l'HTTPS, i si estem emprant la WiFi de casa nostra, acostumar-nos a canviar periòdicament la contrasenya utilitzant contrasenyes fortes.


Per a més informació:
"Com crear contrasenyes segures": 
"Manual bàsic de Wireshark": 
"Són segures les wifis?":