La privacitat en el món de les WIFI's

Actualment, som molts els usuaris que utilitzem dispositius mòbils i anem perseguint senyals de WIFI pels establiments que visitem. La necessitat d'estar interconnectats, cada cop és més gran. I les empreses que estan al dia de les noves tecnologies, són conscients d'aquest fet.Tant conscients estan, que existeixen empreses que es dediquen a realitzar estudis sobre el tràfic que tenen les persones amb els seus dispositius mòbils. Com ho fan? utilitzant sensors que detecten els dispositius amb el WIFI activat, de manera que poden fer un seguiment de les connexions que fa una persona concreta i estudiar així els seus hàbits.

Per exemple, a Canadà hi ha un restaurant xinès que utilitza aquest servei, i sap que molts dels seus clients habituals són usuaris de gimnàs. Al ser coneixedor d'aquesta informació, va pensar en oferir als seus clients samarretes sense mànigues.

No obstant, malgrat l'escàndol que pot produir aquesta notícia, els empresaris d'aquesta iniciativa es defensen dient que la informació que recol·lecten és completament anònima i que no es pot associar a la identitat de cap persona.

Això pot crear molt debat: des d'una banda hi ha la qüestió de la privacitat de les persones, que cada cop sembla més vulnerada amb o sense el nostre consentiment, i per una altra banda tenim les avantatges de que altres coneguin certs hàbits nostres. Gràcies a això, rebem ofertes més acord amb els nostres gustos.

Què en penseu?

De totes maneres, no està de més que siguem una mica més conscients i augmentar la seguretat en la utilització de xarxes wifi públiques. Com a consells:

  • Utilitzar antivirus i altres programaris anti-malware.
  • Utilitzar el mode de navegació en mode incògnit de Chrome o la navegació privada de Firefox.
  • Fer neteja d'informació personal emmagatzemada als navegadors, com les cookies o dades de formularis.
  • I sobretot, no facilitat massa informació personal a fonts que no siguin massa fiables.
Benvinguts a la web semàntica!


Fonts: