Internet de les coses

En l'última edició del CES, la fira d'electrònica de consum del món, va tancar les seves portes divendres passat deixant clara quina serà la gran tendència tecnològica que marcarà el ritme dels gegants tecnològics (Apple, Google, Intel, Samsung, Sony, LG, Cisco i altres...)  “'Internet de les coses”.  En els propers mesos proliferaran objectes sensorials, que es connectaran entre si, i que ens permetran mesurar la nostra activitat física, el nostre estat de salut , el que mengem o fins i tot controlar si ens raspallem les dents correctament.

No és broma. A la fira es va poder veure un raspall de dents intel•ligent anomenat Kolibree que, equipat amb un sensor, registra l'activitat de la neteja bucal i transmet la informació sense fils a una aplicació per a telèfons intel•ligents. 

També Intel va presentar un ordinador , de nom Edison,  amb la mida d'una targeta SD.  És tan petit que el gegant dels xips ho ha ofert a tots els fabricants de peces i complements per al cos, amb la finalitat de "convertir tots els objectes en intel•ligents"  des d'un auricular que registri dades biomètriques a un escalfador de biberons que es posar
ia en marxa quan detectés que el nadó s'ha despertat, o un pijama per a nadons que monitoritza la temperatura i el moviment i que els pares poden consultar a través dels seus smartphones.

Us imagineu tenir un frigorífic que ens avisi de la data de caducitat dels aliments que conté,  o que les sabatilles que utilitzem per fer esport registrin en el núvol" les estadístiques de quant corrent cada setmana i quina velocitat, i que els nostres wàters analitzin la orina i ens recomani la dieta alimentària que més ens convé seguir , què passaria si el raspall de dents ens alertés de qualsevol petita càries i ens demanés cita al dentista.  

Si  una simple bombeta va donar lloc a la xarxa elèctrica i als milers d'electrodomèstics que coneixem avui , la Internet de les coses imagineu-vos fins com pot arribar!!

Els gegants tecnològics s’han apuntat a Internet de les coses.  Google ha comprat una empresa de termòstats  i alarmes de fums intel•ligents, el seu interès no és altruista,  és conscient  que toca ampliar mercat , que han de buscar el proper gran negoci , i l'Internet de les coses sembla el candidat perfecte , perquè impacta en tots els sectors : la salut , la moda , l'automoció.

Es calcula que cap l’any  2020 , entre 22.000 i 50.000 milions de dispositius es connectaran a Internet per tal de proporcionar-nos una sèrie de serveis i aplicacions  intel•ligents . 

S'acosta la digitilització del món físic.