Com utilitzar Windows 8 fàcilment

Si fa poc que t'has renovat el teu equip informàtic, el més probable és que te l'hagin entregat amb la versió més actual del Sistema Operatiu de Microsoft, el Windows 8, trobant-te un entorn molt diferent al que estaves acostumat.

Per començar, ja no hi és el botó d'inici, per on tothom estàvem acostumats a apagar l'equip. A més a més, per trobar els programes que hi ha instal·lats a l'ordinador, apareixen llistats a la cinta de la pantalla inicial.

Per poder utilitzar més àgilment aquest Sistema Operatiu us passem uns quants truquets:


Com apagar l'ordinador

Per poder fer apagar la nostra màquina, ho podem fer de dues maneres:

1) Utilitzant la barra lateral dreta: si atansem el ratolí a la cantonada superior dreta de la pantalla, apareix una barra lateral. En aquest instant, si baixem el ratolí, aquesta barra s'enfosqueix i a la part de baix, trobem Configuració, on al clicar a sobre, trobem el botó d'apagar a la part de baix:


Tot i així, aquest mètode és lent. Si volem un més ràpid tenim l'opció següent:

2) Utilitzant la combinació de tecles ràpida Alt + F4: Aquesta combinació de tecles el que fa és donar l'ordre de tancar al programa que estigui obert, o en el cas que ho tinguem tot tancat, de tancar el windows.
Obrir un programa ràpidament

Per no tindre que obrir "la cinta" per buscar per tota la pantalla el programa que volem utilitzar, una manera molt ràpida i senzilla de fer-ho és utilitzant la combinació de tecles: Tecla Windows + S . Això el que farà és obrir el requadre de cerca a la dreta de la pantalla, i escrivint el nom del que volem executar, un cop aparegui el primer a la llista, al fer Intro el posarem en marxa:Captures de pantalla directament en arxiu

Abans, quan volíem fer una foto al que es mostra a la nostra pantalla, teníem que enganxar la captura feta amb el botó "Impr Pant" en un programa d'edició d'imatge per a poder guardar-ho com a imatge.

Ara ja no cal fer tot això, sinó que tan sols pitjant la combinació de tecles Tecla Windows + Impr Pant, ja fem directament la captura de la pantalla i es guarda a dins d'una carpeta anomenada com "Captures de Pantalla" a dins de la biblioteca d'Imatges.