Fa 25 anys va començar a canviar la història del malware. Cuc Morris

La noticia envers el primer virus informàtic tal com es va explicar a l'any 1988

El Cuc de Morris explotava per propagar vulnerabilitats dels serveis SendMail i Finger, que van permetre que la infecció afectés al 10 % dels sistemes connectats a la xarxa.

Dissabte, dia 2 de novembre, es van complir 25 anys del que ha estat un dels codis maliciosos més importants de la història del malware : el cuc de Morris.

El cuc no pretenia fer cap acció específicament maliciosa en infectar equips, tornava els sistemes molt lents, creava processos i arxius en carpetes temporals. Va  marcar la història del malware i , al mateix temps, de la seva anàlisi es desprenen diverses curiositats que expliquen molt bé el moment en què el cuc es va propagar i com va canviar Internet i el malware en aquests 25 anys . És per això que hem compilat aquests  fets curiosos sobre el cuc de Morris :

  • Magnitud de la infecció : el cuc de Morris va infectar el 10 % dels equips connectats a Internet , únic cas de malware en la història que va aconseguir aquesta magnitud.  Val destacar que els nombres per a aquest llavors eren menors , ja que a la xarxa ARPANET es connectaven al voltant de 60 mil equips i 6 mil es van veure infectats amb malware. Entre d'altres , es van infectar equips de la NASA , les universitats de Berkeley i Stanford , MIT i el Pentàgon , entre d'altres , durant gairebé 72 hores .
  • El creador del cuc , Robert Tappan Morris , és el fill de Robert Morris , famós criptògraf i professional que en les dècades del 60 i 70 treballant per als Laboratoris Bell.
  • El pes de la llei: el 22 gener 1990 Robert Tappan Morris va ser jutjat per frau i engany i va ser condemnat a la Cort Federal de Syracuse , Nova York , i condemnat a tres anys de llibertat condicional. Aquesta condemna va ser la primera que utilitzava la Llei de fraus informàtics de 1986 com així també el primer creador de malware condemnat a la història .
  • La mida d'Internet: L'informe desenvolupat pel GAO (General Account Office , Oficina General d'Auditoria de Estats Units ) descrivia a internet com " la principal xarxa utilitzada per la comunitat d'investigació d' Estats Units" i començava el seu informe indicant que Internet era " un sistema multi xarxa que connecta a més de 60 mil equips al país i l'estranger" . El mateix informe indicava que "no existeix una organització responsable per la gestió d'Internet " i que hi havia plans perquè "Internet evolucioni a una xarxa de més capacitat , més ràpida i accessible" . Aparentment ho han aconseguit , segons el lloc Internet World Stats avui Internet té més de 7 mil milions d'usuaris .
  • Sobre els Sistemes Operatius : "UNIX és el sistema operatiu més utilitzat a Internet .  .

Fa 25 anys , començava a canviar la història d'Internet , el malware i al seguretat informàtica.