Com evitar ser trobats a Facebook amb facilitat

Quan ens registrem a Facebook per poder estar més a prop dels nostres amics i familiars, degut als perills que ens podem trobar a la xarxa, ens sorgeixen necessitats com ajustar la configuració de privacitat. Però tot i així, no sempre estem amagats de desconeguts al 100%. 

Sempre podem trobar algú capaç de trobar forats de seguretat i vulnerabilitats a la xarxa, provocant que la nostra configuració de privacitat sigui poc efectiva.


És el cas d'una hacker especialista en seguretat, Irene Abezauz, que ha trobat una d'aquestes vulnerabilitats a Facebook per poder trobar gent que, de bones a primeres, pensen que estan ocultes de ser trobades fàcilment.

A l'article publicat per MDZ Online, concretament a la seva secció de "La Wé", ens expliquen cóm aquesta noia hacker ha resolt la manera de trobar gent que es considerava amagada de desconeguts. El procediment emprat per Irene Abezauz, ha sigut utilitzant l'eina de Facebook de "persones que potser coneixes" combinat amb un programari maliciós de tipus exploit.

Segons afirma Irene, només amb el fet d'enviar una sol·licitud d'amistat a un usuari amb privacitat màxima, ja t'apareixeran a la secció de "persones que potser coneixes", les amistats d'aquesta persona. No obstant, Facebook va fer-li la contesta a la seva afirmació que, encara que reconeixia aquest fet, no es mostren la totalitat de les amistats... però potser sí es mostren el 80%. 

No obstant, la millor seguretat que podem tenir a la xarxa és el sentit comú. Consells molt bons que podeu aplicar:
- No publicar a la xarxa coses que puguin perjudicar-nos a nosaltres mateixos o altres persones. 
- Evitar publicar fotos de menors.
- No revelar la nostra ubicació constantment ni en temps real.
- No descarregar programari de fonts dubtoses.Per a més informació sobre consells de seguretat a la xarxa, podeu visitar el següent enllaç de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI):


Font: