Més seguretat a les WIFI's amb Passpoint

Quan sortim de viatge, o bé anem a fer un cafè, podem trobar molts establiments que ofereixen servei gratuït de wifi per als clients. Ja comencem a saber que, el connectar-nos a una xarxa wifi, comporta una sèrie de perills. El fet d'estar connectats a una xarxa on hi ha més persones connectades, ja és un perill.Quan configurem la nostra wifi, un dels consells que més escoltem és el canviar la contrasenya periòdicament. Però a vegades, per a poder-les recordar fàcilment, acabem posant contrasenyes fàcils de trobar per als ciberdelinqüents.

La WiFi Alliance està treballant en un projecte anomenat "Passpoint", on el seu objectiu és el xifrar i protegir la connexió i comunicació que es faci mitjançant aquest canal. El funcionament d'aquesta iniciativa està basat en tecnologia "Hotspot 2.0" amb la certificació de Passpoint.

Abans, quan trobàvem wifi en un establiment, una de les maneres d'accedir a aquesta era mitjançant un usuari i una contrasenya que havíem d'introduir en un portal web. Amb Passpoint això s'acabarà, ja que accedirem automàticament sense tindre que posar contrasenyes ni demanar res als propietaris de l'establiment.


Per a més informació:

Article del blog de Kasperskyhttp://blog.kaspersky.es/conexion-wifi-publica-y-segura/
Què és el Hotspot 2.0http://www.redes-wifi.es/wlan-wifi/hotspot20
Web oficial de la WiFi Alliance (anglès): http://www.wi-fi.org/discover-and-learn/wi-fi-certified-passpoint%E2%84%A2