OpenGlass per millorar la discapacitat visual

La Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), ha sigut guardonada amb el premi Príncipe de Asturias de la Concordia 2013, per contribuir de forma rellevant a la defensa dels drets humans, fomentar la pau, la llibertat, la solidaritat, la protecció del patrimoni i el progrés de la humanitat.

Els Telecentres us volem donar l'enhorabona compartint un article sobre tecnologia, accessibilitat i les polèmiques Google Glass. I és que a l'agost va sortir la notícia de que dos estudiants de doctorat han posat en marxa un projecte de programari lliure anomenat OpenGlass, que consisteix en desenvolupar una biblioteca per realitzar projectes de realitat augmentada per a les ulleres de Google.


Actualment estan fent infinitat de proves, i estan desenvolupant una aplicació d'accessibilitat que, mitjançant la càmera que porta les ulleres i les ordres de veu de l'usuari, es capturen imatges reconeixent el que hi ha al voltant. Des d'anar a fer la compra i trobar un paquet de cereals Cheerios, passejar pel carrer i veure arribar a l'autobús, totes aquestes coses potser es podran realitzar sense dificultats amb l'ajuda de les Google Glass.Per a més informació:
Premi Asturies: http://www.20minutos.es/noticia/1910152/0/once/principe-asturias/concordia/
Article sobre OpenGlass: http://alt1040.com/2013/08/openglass-hacks-de-google-glass
Projecte OpenGlass: http://www.openglass.us/