La càpsula del temps de Steve Jobs

Ja tornem estar aquí un altre cop, i,  avui m’agradaria posar-me en la pell d’aquells persones que van decidir enterrar una càpsula del temps que deixés constància de com era el món al 1983 i quines coses i dissenys els identificaven.

Com se'ls va ocòrrer la idea ?


En l'any 1983 en la ciutat d’Aspen, Colorado,  es va celebrar la Conferència Internacional de Disseny, un dels ponents va ser el jove Steve Jobs, en seu discurs, ja predeia que en uns quants anys  la gent passaria més temps  interactuant amb un ordinador que amb un cotxe, i també va fer referencia a sistemes de connectivitat sense fills que permetrien als ordinadors interactuar entre ells.Després de l'acte de cloenda de la conferència, i amb el tema del futur en ment, els organitzadors van decidir enterrar una càpsula del temps que deixés constància de com era el món el 1983. 

Una de les persones que va formar part del grup que es va encarregar de recopilar tots els objectes que es enterrarien a la càpsula del temps, es va apropar a Steve Jobs i li va demanar una aportació, un objecte que volgués deixar per ser trobat en el futur i explicar alguna cosa sobre aquest present, explica que Steve Jobs s'ho va pensar un moment i després va desendollar el ratolí del Lisa, l'ordinador que havia utilitzat durant la seva presentació,i, recorda la manera en que Jobs li va lliurar el ratolí  subjectant pel cable i amb el dispositiu penjant, com si fos un ratolí de veritat que agafava per la cua.

L'aportació de Steve Jobs va eclipsar als altres, i la càpsula va passar a ser coneguda com la càpsula del temps de Steve Jobs. Una càpsula que no és precisament una caixa de sabates, sinó que té una mida considerable: un tub de formigó de gairebé quatre metres de llarg que els seus enterradors pensaven desenterrar-la a l'any 2000.

 Perquè han esperat 13 anys?


Per que no sabien amb exactitud el lloc on estava enterrada i es va postergar 13 anys, fins  que un equip del programa «Diggers» de National Geographic Channel es va involucrar en recerca i va donar a la fi amb la càpsula. 

Els objectes han trobat són: sis llaunes de cervesa, una galleda Rubik, un mouse de l'ordinador Lisa d'Apple, una càmera Kodak, un guió de la sèrie "Hill Street Blues" i un vídeo de Nicholas Negroponte, del programa One Laptopo Per Child.