Utilitza Whatsapp amb seny

Cada cop és més habitual veure a la gent pel carrer xatejant pel whatsapp i, al mateix temps, caminant sense ensopegar amb ningú ni amb res. Però aquesta aplicació de comunicació, no només ens pot fer tindre un accident, sinó que ens poden arribar a controlar massa si no seguim una sèrie de consells.

A Chaval.es han publicat un completíssim article sobre com utilitzar Whatsapp correctament. Us farem un petit resum amb el més important.

Privacitat

Hi ha una "llegenda urbana" amb el famós doble check. Quan escrivim un missatge, en el moment que es publica aquest, passa d'un rellotge a un "visto" i al cap d'una estona, potser veiem un segon visto. Això és el que es coneix com "doble check", i la gent es pensava que volia dir que la persona destinatària havia llegit el missatge. Però això és incorrecte: el que vol dir realment el doble check és que la persona destinatària ha rebut al seu dispositiu el missatge, és a dir, que ha rebut la notificació de que té un whatsapp.


Una altra cosa a tindre en compte és que els nostres contactes poden saber la nostra última connexió amb whatsapp. Si ets usuari d'un iPhone podràs canviar aquesta configuració per a que no coneguin aquesta informació. Ho trobaràs a "Ajustes --> Ajustes de Chat --> Avanzado ", aquí hauràs de desactivar l'opció de "última hora en línea".


Whatsapp no existeix en versió PC

Vigileu! hi ha un intent d'estafa per les xarxes socials que parlen sobre que ha sortit una versió de Whatsapp per utilitzar-ho a l'ordinador. És mentida. A HijosDigitales us ho expliquen:

De tant en tant...

Sempre va bé de fer una mica de neteja, tant de contactes com de converses. Podeu bloquejar usuaris amb els que heu perdut contacte per a que aquests no puguin contactar amb vosaltres. A més a més, el fet d'esborrar converses, és una bona mesura de privacitat en cas de robatori del terminal.

Fonts:
http://www.chaval.es/chavales/enterate/software/informe-whatsapp-todo-lo-que-necesitas-saber
http://www.chaval.es/chavales/enterate/software/tres-consejos-para-evitar-problemas-de-privacidad-en-whatsapp
http://comousar.info/como-usar-whatsapp-paso-a-paso/#usar