Truc per estalviar a la factura de la llum

Com molts de vosaltres haureu descobert ja, ens han pujat la llum com a conseqüència dels últims canvis normatius introduïts pel Govern. Per a més inri, ho han fet de manera que no podem esquivar aquesta pujada, encara que gastem menys.

El motiu és, segons expliquen a "lainformacion.com", que la factura de la llum consta de dues parts: una part fixa, que depèn de la potència contractada, i una part variable que depèn del consum que fem.

Les noves taxes baixen el consum de l'usuari un 22%, però en canvi, pugen la part fixa que no involucra al consum de l'usuari fins a un 77%.

Opcions que tenim per no pagar tant

    Calculadora HelpMyCash
  1. A l'article de "lainformacion.com" ens parlen d'una aplicació web anomenada "calculadora de HelpMyCash", que consisteix en unes 5 preguntes per poder calcular la potència que seria suficient per abastir la nostra llar i així poder comparar amb la que tenim contractada. D'aquesta manera, si veiem que tenim més potència que la recomanada podem sol·licitar a la nostra companyia una reducció de la potència sense que ens haguem de trobar problemes.


  2. A la web d'Endesa ens trobem una petita pàgina on et donen una mica d'assessorament sobre la potència a contractar. També disposen d'una calculadora per informar a l'usuari. Per a més informació podeu visitar l'enllaç següent: http://www.endesaclientes.com/que-es-el-icp-que-potencia-necesito/que-potencia-debo-contratar
  3. Fer un petit estudi del consum energètic de la nostra llar, és a dir, si els nostres electrodomèstics són de poc consum energètic, si disposem de bombetes de baix consum, bons costums, ... A continuació us passo un enllaç per una correcta utilització de les bombetes de baix consum molt interessant:
  4. També d'Endesa, podem trobar una web anomenada TwEnergy, amb consells i recomanacions sobre eficiència i sostenibilitat. Hi ha un qüestionari sobre com son els teus hàbits de consum energètic i, al finalitzar, et donen una sèrie de consells pràctics per poder ser més eficients.

Font


http://noticias.lainformacion.com/economia-negocios-y-finanzas/energia-y-recursos/un-truco-te-permite-ahorrar-hasta-300-euros-al-ano-en-tu-recibo-de-la-luz_jpVUspCE3AcA2plokf1FZ2/