M'han robat el mòbil! Què puc fer?

Avui, al diari tecnològic online de l'ABC, hem trobat un article força interessant que parla sobre consells i recomanacions d'actuació en cas de robatori d'un smartphone.

Sembla mentida, però cada dia que passa necessitem la tecnologia a l'abast de la nostra mà, el poder consultar el nostre correu electrònic, visitar les xarxes socials, estar més connectats amb els nostres amics i familiars, cercar informació en qualsevol moment...

Aquesta necessitat fa que ens portem el nostre smartphone a qualsevol lloc, augmentant així les probabilitats de robatori per part de delinqüents.

A continuació, us mencionem consells que esmenen a l'article d'ABC, que considerem força importants:Bloquejar el telèfon: Afegir el sistema de seguretat de bloqueig de pantalla amb el PIN o un patró de desbloqueig és una molt bona idea, ja que com a mínim evitarem que el delinqüent pugui entrar al nostre telèfon i fer trucades telefòniques o navegar per Internet al nostre càrrec.
Fer-li un "passaport" al nostre mòbil: ja que és de la família, per què no li fem un passaport? Fora bromes, el portar anotat dades del nostre telèfon com el contacte de l'operador, número de client, número de telèfon, codi IMEI i el número de la targeta SIM ens pot fer un grandíssim servei a l'hora de poder fer la denúncia del robatori i també bloquejar la SIM per a que el delinqüent no utilitzi el mòbil.Geolocalitzar el telèfon: és aconsellable disposar de programari de seguretat i protecció del mòbil, com per exemple Cerberus, que ens permeten accedir remotament al nostre dispositiu mòbil i geolocalitzar-lo, poder esborrar tota la informació del telèfon a distància, fer-li una foto al lladre, etc.

Per a més informació:

Article d'ABChttp://www.abc.es/tecnologia/consultorio/20130713/abci-consejos-perdida-movil-201307121441_5.html

Cursos de seguretat de l'Instituto Nacional de Tecnologías de la Información (INTECO):