Els cotxes també es poden hackejar!

Cada dia és més freqüent el veure vehicles elèctrics o híbrids, cosa que ens fa pensar en que el dia de demà anirem tots amb cotxes d'aquesta nova tecnologia. Cada cop més gent es decanta per comprar un cotxe amb aquestes característiques, bé per qüestions de respecte al medi ambient, bé per estalvi de combustible, etc.

Però tanta tecnologia comporta una gran responsabilitat quant a seguretat es refereix. Dos experts en seguretat, i hackers, que treballen per altres companyies per detectar vulnerabilitats de seguretat abans que altres persones malintencionades ho facin, han elaborat un informe sobre certs models de cotxes elèctrics i híbrids per a mostrar les vulnerabilitats que aquests poden tenir.Entre altres vulnerabilitats trobades, us mostrem les més cridaneres. Van aconseguir frenar bruscament un Toyota quan anava prop dels 130 Km/h, i també van aconseguir moure el volant i fer-lo accelerar. A un Ford el van desactivar els frens quan circulava a baixa velocitat.

Aquestes proves es van realitzar dins del cotxe amb un ordinador portàtil, però tot i així no s'han de menysprear. S'ha de considerar que el fet de que existeixi aquesta possibilitat, qualsevol amb molt males intencions podria manegar-se-les per fer-ho a distància.

Per a més informació:
http://blogs.20minutos.es/clipset/coches-el-proximo-objetivo-de-los-hackers/