No saps què són les lletres G, E, 3G, H i H +?

Aquestes lletres, són l'abreviatura que correspon a cada un dels tipus de connexió que empra el nostre mòbil per accedir a internet i segons quina vegem, la velocitat de la connexió serà més gran o menys, així que començarem amb una descripció tècnica de cada d'aquestes lletres, anant de la connexió més lenta a la més ràpida
G de GPRS: General Packet Radio Service o servei general de paquets via ràdio. És una extensió del sistema global per a comunicacions mòbils (Global System for Mobile Communications o GSM) per a la transmissió de dades no commutada (o per paquets).

E d'EDGE o EGPRS: Enhanced Data rates for GSM of Evolution (taxa de dades Millorades per a l'evolució de GSM), és a dir, un GPRS millorat. És un recent desenvolupament basat en el sistema GPRS i ha estat classificat com un 3G estàndard a causa de que pot funcionar en un màxim de 473'6 kbps. Si un smartphone és compatible amb EDGE pot ser utilitzat per a la transmissió de dades mòbils pesats, com ara la recepció de grans arxius adjunts de correu electrònic i navegar per pàgines web complexes a gran velocitat.

3G o UMTS: Universal Mobile Telecommunications System, anomenat 3G per ser la tercera generació de sistemes per a mòbils. Els serveis associats amb la tercera generació proporcionen la possibilitat de transferir tant veu (per a una trucada telefònica) i dades (per a la descàrrega de programes, enviament / recepció de correu electrònic i missatgeria instantània). Permet velocitats de connexió de fins a 2 Mbps.

H de HSDPA: High Speed ​​Downlink Packet Access, mostrat en alguns mòbils com 3'5G, 3G + o Turbo3G, és l'optimització de la tecnologia espectral UMTS / WCDMA, inclosa en les especificacions de 3GPP Release 5 i consisteix en un nou canal compartit en l'enllaç descendent (downlink) que millora significativament la capacitat màxima de transferència d'informació podent arribar a taxes de fins a 14 Mbps de descàrrega.

H + d'HSUPA: High-Speed ​​Uplink Packet Access o accés ascendent de paquets a alta velocitat. És un protocol d'accés de dades amb alta taxa de transferència de pujada, de fins a 7'2 Mbps Qualificat com a generació 3'75 (3'75G) o 3'5G +, és una evolució de HSDPA.

D'aquí a molt poc, començarem a veure també el símbol 4G o LTE, el qual representa una nova evolució de la norma 3GPP i que permetrà velocitats de baixada de fins 326'5 Mbps i 86'5 Mbps de pujada