Les primeres aplicacions per a Google Glass son lleidatanes

El passat dimarts 23 de juliol, Andreu Ibáñez va presentar al Mobile World Capital a Barcelona, diverses aplicacions que estan preparant la seva empresa Ponent 2002 per a la utilització de les famoses ulleres Google Glass.

Andreu Ibáñez va mostrar als seus espectadors el funcionament d'algunes de les seves aplicacions en desenvolupament, utilitzant el dispositiu amb comandaments de veu i tàctils. Va presentar aplicacions com, una d'arqueologia per donar informació als usuaris, una altra d'aviònica per ajudar a la navegació dels helicòpters i, fins i tot, una del mapa i horaris dels autobusos de Lleida.


A banda d'aquestes aplicacions lleidatanes, una altra empresa espanyola anomenada Droiders, ha desenvolupat la primera aplicació de realitat augmentada: Empowar.

Empowar permet crear un holograma en tres dimensions quan enfoquem a una imatge. Aquesta apareix en realitat augmentada al prisma de les ulleres, i si girem el cap la imatge es balanceja acompanyant el nostre moviment.

Per a més informació:

Web de Ponent2002http://www.ponent2002.com/
Blog personal d'Andreu Ibáñezhttp://www.andreuibanez.com/
Diari Segrehttp://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/un-desenvolupador-de-lleida-crea-aplicacions-per-a-les-ulleres-de-google/

Sobre Empowarhttp://www.abc.es/tecnologia/informatica-hardware/20130725/abci-google-glass-realidad-aumentada-201307251117.html
Web de Droidershttp://www.droiders.com/?lang=es