Es disparen els rumors d'un iPhone barat

Cada vegada més, les presentacions d'Apple estan precedides per rumors de tot tipus: alguns d'impossibles i d'altres que, en part, es compleixen. Alguns massa avançats al nivell d'evolució dels productes d'Apple i d'altres que es veuen ràpidament superats.


Així, darrerament hem pogut veure com l'interès ha anat canviant entre les diverses possibilitats que han aparegut com a rumor. L'iWatch del que ja fa temps que en sentim parlar segueix sense presentar-se, tot i que fins ara s'ha pogut saber que Apple intenta registrar la marca en algun país, i que podria estar-li provant bateries flexibles. I el televisor -tot i que Tim Cook ha expressat l'interès per aquest àmbit- és un tema cada cop menys comentat, a l'espera de saber si podria ser realment una pantalla o si actualitzarà l'Apple TV actual amb possibilitat d'instal·lar-li aplicacions de l'AppStore i altres millores.

I mentre això passa, arriba un rumor amb encara més força: un iPhone barat. Se'l situaria en una franja de preus d'uns 350 euros -amb els terminals de gamma mitja de la resta de companyies- i tindria com a objectiu dotar la companyia de més "pantalles" entre els consumidors, en aquest cas entre aquells qui, havent tingut algun terminal intel·ligent, no busquéssin els que es troben entre els preus més cars, però tampoc aquells que no estan disposats a invertir en terminals de menys qualitat.

S'ha parlat de canvis en materials per reduïr el cost de fabricació, de la possibilitat que amb contracte amb operadores el seu preu arribés a 99 dòlars, i de si també incorporaria iOS 7. De moment, però, la companyia no ha confirmat res, i també podria afirmar que, per aquest preu, ja ofereix normalment l'opció d'adquirir la penúltima versió del terminal (actualment el 4S) a un preu més reduït que la més recent.