Grans pífies de la informàtica

Moltes vegades, quan estem fent un treball a l'ordinador i aquest s'espatlla, li donem les culpes al nostre PC, quan la majoria de vegades és culpa nostra.

Al llarg del temps, des de que les tecnologies formen part de la nostra vida, s'han anat produint molts accidents per culpa de petits errors que, tot i que eren petits, van provocar grans desastres.

A continuació us fem un llistat dels més escandalosos:

Mariner sense rumb (1962):

Un dels més antics, és el cas d'un coet, el Mariner 1, que tenia que viatjar a Venus, però es va desviar de la seva trajectòria de vol al poc del seu enlairament. Al cap d'uns minuts, els de control el van destruir, causant una pèrdua de 18,5 milions de dòlars.


El motiu va ser que un programador va introduir malament una fórmula manuscrita, deixant-se un simple guió d'una expressió. A causa d'aquest insignificant error, el programari va fer interpretacions errònies de les variacions de velocitat causant que el coet es sortís de la seva trajectòria.

Casi una 3a Guerra Mundial! (1983)

Al 1983 casi ens trobem en una fatídica 3a Guerra Mundial per culpa d'un error al programari soviètic, que els efectes de la reflexió de la llum del sol als núvols els va considerar com si fossin míssils de part dels Estats Units.Sort de l'instint de l'oficial de servei, que va fer el raonament de que si realment els volguessin atacar, els haurien llençat més de 5 míssils, per tant, va informar de l'aparent atac com una falsa alarma.

La màquina assassina (1985)

La màquina de teràpia radioactiva canadenca Therac-25 va fallar, emitint dosis letals de radiació als seus pacients, causant la mort de 3 persones i ferint greument a 3 més.El motiu va ser degut a un error informàtic, "bug", anomenat "Race Condition" (condició de carrera), on un tècnic va poder configurar de forma accidental la màquina de manera que el feix d'electrons es disparés en mode d'alta potència sense que els pacients tinguessin les proteccions adequades.


Tot això i més ha passat a la nostra història, i mentre la tecnologia sigui feta per l'home, els errors continuaran existint. I és que sembla que a mesura que la tecnologia creix, els errors semblen cada cop més catastròfics.

Podeu consultar altres desastres tecnològics en les següents webs:
http://www.taringa.net/posts/info/1890933/Los-20-desastres-mas-famosos-relacionados-con-el-Software.html
http://www.theinquirer.es/2007/11/23/los_10_mayores_desastres_tecnologicos_de_la_historia.html
http://www.lukor.com/2012/12/19/grandes-desastres-tecnologicos-el-libro-imprescindible-para-techies/
http://www.cnnexpansion.com/economia/2012/08/10/los-errores-informaticos-mas-costosos