Google fotografia en 360 l'Alhambra de Granada

El Trekker de Google , una motxilla d'uns 15 quilos que consta d'un sistema de càmeres Android format per 15 lents, especialment per arribar a llocs de difícil accés o especialment protegides als quals només es pot accedir caminant, està avui a Espanya, i ja ha començat a fotografiar amb tot detall l'Alhambra de Granada.


Gràcies a aquesta tecnologia que pren imatges panoràmiques en 360 graus cada 2 o 3 segons, els usuaris de Google Maps i Google Earth (Street View forma per d'aquestes dues aplicacions) podran, en un futur, passejar virtualment pel Pati dels Lleons, admirar la bellesa dels jardins del Generalife, descobrir al pati de Arrayanes o esglaiar amb el Palau de Carles V.

L'Alhambra és el segon lloc de Europa , després de Venècia, en la qual s'utilitza el Trekker com a eina per fotografiar i incorporar a Street View llocs als quals no Google no ha pogut arribar amb altres vehicles: el cotxe, el trike (o bicicleta), el carret o la moto de neu. El Trekker ha estat, entre d'altres escenaris d'impressió, al Gran Canó oa el gratacel més alt del món , a Dubai.

Per a la directora general del Patronat de l'Alhambra i Generalife, María del Mar Villafranca, «l'Alhambra és un d'aquests llocs que qualsevol persona somia visitar alguna vegada a la vida. En un futur, milions d'usuaris de tot el planeta podran visitar virtualment », segons recull Europa Press.