Android domina el món de l'electrònica

Les últimes xifres oferides per la consultora Gartner sobre el mercat dels dispositius electrònics dibuixa un escenari prou conegut: telèfons i tauletes creixen a ritme accelerat, a la vegada que el PC no aconsegueix frenar la seva caiguda. En aquest aspecte, ni Windows 8 aconsegueix ajudar als compatibles en el seu descens. En total, enguany es vendran 2.500 milions de dispositius (un 6% més que al 2012). D'aquests, només 305 seran PC, menys que l'any passat. I aquesta diferència s'incrementarà en anys posteriors. Fins i tot els mercats emergents consumeixen més tauletes i telèfons.


Fins aquí, cap sorpresa. Però aquí la tenim, tot i que era una sospita que es venia ensumant des de feia temps, ara confirmada en xifres: Android ja és el sistema operatiu dominant en el món de la informàtica i l'electrònica de consum. La xifra és contundent: Un de cada tres dispositius venuts enguany tindrà una versió d'Android instal·lada.

De fet, les xifres encara poden ser més demolidores: Tot i que al 2012 Android ja va aconseguir superar a Windows o a IOS, aquest any 2013 la presència d'Android serà major que la suma combinada de IOS, MacOS, Windows i Blackberry. Tot i que era inevitable, no deixa de ser impressionant. Podeu veure les xifres de Gartner aquí.