El primer cotxe sense conductor? Tesla Motors i Google el volen fer

Tesla busca un acord amb Google per desenvolupar el primer cotxe electrònic que sigui capaç de ser pilotat sense la necessitat d'un conductor. El director del fabricant creu que és un pas lògic i Google ja compta amb prototips funcionals. Hi ha altres fabricants, com Lexus, que va mostrar el seu prototip en l'IFA de Berlín de l'any passat, que també treballen en aquest terreny.


Elon Musk, director de la companyia Tesla Motors Inc ha declarat que la companyia està considerant l'opció de crear els primers cotxes electrònics pel que pretén entrar en negociació amb el cercador d'Internet, Google, per conèixer la seva opinió sobre el projecte. El multimilionari californià, creu que la introducció de l'electrònica en substitució del conductor en els vehicles és un pas natural en la seva evolució, tenint en compte que en l'actualitat ja hi ha cotxes que ajuden els pilots a escurçar els temps de reacció o estacionar per ells.

Pel que fa a l'arribada d'aquest tipus de tecnologia als concessionaris, els experts no arriben a un acord.  D'una banda, els fabricants d'automòbils mundials, com Nissan creuen que caldrà un dècada per poder veure aquest tipus de cotxes en circulació, de l'altra, Google espera poder adoptar aquest tipus de tecnologies als concessionaris en almenys cinc anys.  "El problema amb l'enfocament actual de Google és que el sistema basat en sensors és massa car", va dir Musk. "És millor tenir un sistema òptic, bàsicament càmeres amb un programari que sigui capaç d'esbrinar el que està passant amb només mirar les coses".

La companyia pretén baixar el preu d'aquests vehicles al mínim per poder fer-los accessibles als usuaris més modestos. Segons va declarar Musk, Tesla té la intenció d'oferir un model de 30.000 dòlars en pocs anys, reduint els costos de producció al mínim. Google ha refusat a contestar a les declaracions de Musk sobre la possibilitat d'un procés d'acord entre les dues companyies malgrat la oportunitat atorgada per Bloomberg al cercador.

Al gener, Toyota, inversor de la companyia Tesla, va presentar a Las Vegas el prototip d'un vehicle sense conductor proper a les característiques suggerides pel californià tot i que encara no s'han dut a terme les proves definitives per a la seva sortida al mercat. A més, la multinacional pretén crear un 'copilot' virtual que ajudi els conductors a evitar accidents, en lloc de vehicles auto-pilotats.

Font