YouTube o Gmail més enllà de la mort

Què voleu que passi amb les fotos, els correus electrònics i els documents quan deixeu d'utilitzar el compte? Això ens comença a explicar Google en la seva nova funció, el gestor de comptes inactius.

Aquesta eina ens permet decidir, si volem suprimir el compte per complet o bé compartir les vostres dades amb un amic o familiar de confiança una vegada passat el temps d'inactivitat definit per nosaltres mateixos.
«Esperem que aquesta nova funció us permeti preparar la vostra vida digital després de la mort, d'una manera que protegeixi la vostra vida privada i la vostra seguretat», va comentar. La nova funció, batejada com «gestió de compte inactiva», està incorporada a la pàgina que ofereix una sèrie de serveis de Google, com el de missatges Gmail, el de vídeo YouTube, els àlbums de foto Picasa, la xarxa social Google + o el servei per emmagatzemar i compartir fotos Drive.

«Amb l'Administrador de comptes inactives, tu decideixes si el teu compte està inactiu i quan, a qui l'hi notifiquem i què passa amb les teves dades», explica la companyia. Els usuaris poden decidir així el futur de les dades contingudes en els seus comptes si aquestes esdevenen inactives.

«Per exemple, podeu triar destruir les dades, després de tres, sis, o dotze mesos d'inactivitat. O podeu seleccionar contactes de confiança perquè rebin les dades », afegeix Google en un dels seus blogs. I per evitar accidents, la companyia precisa que abans de qualsevol acció per part s'enviarà un missatge a l'usuari del compte mitjançant el telèfon mòbil o una adreça alternativa de correu que hagi facilitat.

Font
Font
Font