Twitter Music, el servei musical de Twitter

Escoltar música, tuitejar cançons, tafanejar quines són les preferències musicals dels seus artistes favorits, saber quins són els temes més populars a la xarxa social o trobar noves propostes desconegudes són algunes de les funcions que oferirà Twitter Music.
"La gent comparteix i descobreix noves cançons i àlbums diàriament. Molts dels comptes amb més seguidors són de músics i la meitat de tuiters segueixen almenys un músic. Això explica per què (...) volíem trobar una nova via per fer aflorar les cançons sobre les quals s'està tuitejant", ha explicat Twitter al seu blog oficial.

El nou servei es nodrirà de l'activitat social de Twitter, però estarà albergat en espais independents: els usuaris es podran descarregar l'aplicació des de l'App Store d'Apple o accedir-hi a través de la web music.twitter.com.

Twitter Music "utilitza l'activitat de Twitter, inclosos els tuits i les relacions, per detectar i treure a la palestra les cançons més populars i els artistes emergents", ha indicat el blog oficial.
També tindrà en compte l'activitat dels mateixos artistes tuiters: es podrà accedir als seus perfils per veure quins altres músics escolten i quines cançons.
El servei musical de Twitter utilitzarà els catàlegs musicals de la botiga iTunes i de les plataformes Spotify i Rdio, encara que la companyia no descarta incloure noves fonts en el futur. Per defecte els usuaris podran escoltar un fragment de les cançons a través d'iTunes, mentre que els subscriptors de Spotify i Rdio podran accedir als seus respectius catàlegs complets.