Smartphones especials per a discapacitat visual

Tot i que els smartphones que trobem avui dia als mercats disposen de configuració d'accessibilitat, no arriben a ser completament funcionals per a les persones amb discapacitat. Sobretot, per a les persones amb discapacitat visual, les pantalles tàctils són molt menys pràctiques que els clàssics telèfons amb botons.A la India estan desenvolupant un Smartphone completament innovador, utilitzant una nova tecnologia anomenada "Shape Memory Alloy" que el que fa és adoptar continuament diferents formes i, fins i tot, caracters en Braille per a que els seus usuaris puguin llegir perfectament la informació.

Aquesta tecnologia consisteix en la idea de que els metalls recorden el seu estat original, i tornen sols al seu estat un cop es troben en repòs després d'haver canviat de forma.

Segons Sumit Dagar, creador d'aquest fantàstic dispositiu que estan desenvolupant a l'Institut de Tecnologia de Delhi (IIT Delhi): "La resposta durant la prova ha sigut immensa. Surt a la llum com un company més que com un telèfon per l'usuari. Tenim la intenció de fer versions més avançades del telèfon al futur".

El funcionament d'aquest telèfon consisteix en que la seva pantalla disposa d'una reixa que, gràcies a una sèrie de pins, son capaços de moure's amunt i avall segons les necessitats de l'usuari. Aquesta pantalla, llavors, pot adoptar formes de símbols Braille o bé, una fotografia en relleu, un mapa, etc.

Vídeo de la presentació d'aquest Smartphone:Per a més informació:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shape-memory_alloy
http://www.xatakamovil.com/desarrollo/el-primer-smartphone-para-ciegos-se-desarrolla-en-india