Google Person Finder, el cercador de persones en desastres

Desafortunadament, en el atemptat a la Marató de Boston, Google va tenir que tornar a activar la seva pàgina de Cerca Persones, la Google Person Finder. Ja ho havia fet amb anterioritat al terratrèmol de 2010 a Haití amb la finalitat d'ajudar els afectats pel terratrèmol a connectar amb els seus éssers estimats.Google Person Finder és una aplicació web que permet als usuaris publicar i buscar l'estat de familiars o amics afectats per un desastre, es pot buscar algú pel seu nom i cognom o bé proporcionar informació descriptiva i de contacte d'una persona que s'hagi trobat o que estigui buscant. El programa també permet que la premsa, els organismes no governamentals i altres contribueixin a la base de dades i puguin rebre actualitzacions.

Totes les dades que apareguin en cas de desastre, serán eliminades per protegir la privacitat, en el moment que es doni per acabat el estat d'emergència i no calgui utilitzar més aquestes dades. S'ha de dir també, que aquesta eina, pertany a la branca de Google.org, que és la part de Google que no te finalitats lucratives.

La Creu Roja americana te una eina semblant, la Safe&Well, que funciona de manera molt semblant a Google Person Finder, que també activen en casos d'emergència.

Font