Formació i treball a Europa: jornada informativa dirigida als joves

El proper 25 d'abril es celebrarà la Fira de Formació Professional i Treball al Saló Segrià de la Fira de Lleida.Aquesta acció l'organitza l'Ajuntament de Lleida mitjançant Europe Direct juntament amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Fira de Lleida, amb l'objectiu de donar a conèixer diferents programes formatius a l'estranger i pràctiques laborals en empreses i institucions a Europa, adreçada principalment als joves que estiguin finalitzant els estudis o tinguin titulació de formació professional o universitària.

La jornada comptarà amb experts com:
Col·laboradors de l'acte:La jornada es celebrarà de 9:30 a 14:30h amb el programa següent:

9'30h. Benvinguda a càrrec de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i d'Àngel Ros, alcalde Lleida.

9'45h. Presentació i introducció de la Jornada: "LA FORMACIÓ I LA MOBILITAT LABORAL DELS JOVES A LA UE", a càrrec de Dimitri Barua, responsable de premsa i comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

10'15h. Panel de presentacions 1: 
  • Formació en Moviment: SERVEI VOLUNTARI EUROPEU, la formació voluntària, a càrrec d’Elena Aranda, responsable dels projectes de Servei Voluntari Europeu de l’Ajuntament de Lleida.
  • ERASMUS, la formació en l’estudi, a càrrec de Josep Maria Martí, responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida.
  • PRÀCTIQUES a les INSTITUCIONS europees, a càrrec de Sergi Barrera, responsable de Premsa de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.
11’35h. Preguntes i debat.

12’00h. Pausa-cafè

12'20h. Panel de presentacions 2: Recursos Laborals:
  • La xarxa EURES i la iniciativa “La teva primera feina EURES”, a càrrec de Sílvia Esteve, assessora Eures a Lleida del Servei d’Ocupació de Catalunya.
  • "ERASMUS MÉS ENLLÀ, per a JOVES EMPRENEDORS" i Q.PLACEMENTS, la xarxa Leonardo de pràctiques europees per a la FP, ambdós iniciatives a càrrec d’Anna Pajarón, international project manager de la Cambra de Comerç de Terrassa.
  • PROGRAMES DE PRÀCTIQUES LABORALS PER A JOVES: Eurodissea i Leonardo da Vinci, a càrrec d’Esther Estany, responsable de l’Àrea d’Intercanvis Internacionals del Servei d’Ocupació de Catalunya.
13'45h. Preguntes i debat.

14’00h. Cloenda de la Jornada a càrrec de Montse Mínguez, regidora de Cooperació Territorial i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Lleida.

Per a més informació: