Descarregar música i pelis ja no està de moda!

Els temps canvien i la societat cada cop és més impacient i dinàmica. Cada dia que passa volem més accessibilitat de la informació i més facilitat i rapidesa per accedir a un ampli repertori de música i vídeo.

Abans érem capaços d'esperar més de 20 minuts per a que es carregués un joc als primers ordinadors, i ara, si hem d'esperar més d'un minut per descarregar una sola cançó ja ens resulta tediós. També el fet de que ens cansem ràpid d'escoltar o veure sempre el mateix, fa que serveis online com Spotify o Filmin ens resultin cada cop més atractius.


I és que la tendència d'ara ja no és descarregar al nostre dispositiu la música i/o pel·lícules que ens agraden, sinó que el que es porta són les subscripcions a serveis online.

Què creus que és més ràpid?

Imagina que estàs en una cafeteria prenent un cafè i de sobte escoltes una cançó que t'agrada i que voldries escoltar al teu reproductor de música del teu mòbil, però resulta que arribes a casa i les que trobes per descarregar no arriben a ser la versió que tu vols, ni a la qualitat desitjada.

Tornem a la cafeteria, però ara imagina que tens al teu mòbil una aplicació com Shazam per poder esbrinar el nom d'aquesta cançó. Un cop trobada la pots afegir a la teva llista de Spotify i ja la pots escoltar sempre que vulguis. I tot això t'ha costat 5 min i sense moure de la cadira de la cafeteria. I fins i tot, pots compartir aquesta cançó a les teves xarxes socials per a que els teus amics l'escoltin també!

El món de la música online està molt desenvolupat. Spotify va ser dels primers serveis de música online, permetent als seus usuaris disposar d'un ampli repertori de música amb l'únic requisit de disposar de connexió a Internet.

Ara es volen afegir al carro grans empreses com Google i Apple, entre altres. Podeu llegir els següents articles per a més informació:
Google planea lanzar un servicio de música en 'streaming'
YouTube lanzará un servicio de música en streaming que competirá con Spotify
Twitter Music – el nuevo servicio de música de la red social
Apple podría lanzar su propio servicio de música en 'streaming' antes del verano
Napster vuelve al mercado de la música digital

Però el món del vídeo en streaming sembla que té problemes per entrar al nostre país, i és que la demanda d'aquest servei encara no és massa gran. Aquest motiu ha fet tirar enrere a empreses com Youzee per implantar el seu servei de pel·lícules en streaming al nostre país:
Los servicios de vídeo bajo demanda siguen sin despegar

Tot és qüestió de temps. La gent està comprenent la versatilitat que tenen els serveis online, les companyies d'Internet van millorant els seus serveis perquè també se n'adonen de les tendències actuals, i és que la societat viatja cap a gaudir de tota la informació online.

Articles interessants:
http://www.pcactual.com/articulo/laboratorio/especiales/9084/diez_servicios_on-line_para_escuchar_musica_carta.html?_part=2
http://www.consumer.es/web/es/tecnologia/internet/2012/04/25/209132.php
http://www.xatakahome.com/servicios-de-smart-tv/movies-el-servicio-de-alquiler-de-peliculas-de-vimeo-se-deja-ver
http://listas.20minutos.es/lista/las-10-mejores-webs-para-ver-peliculas-online-328543/