40 anys de la primera trucada mòbil

Com passa el temps, el passat dia 3 d'abril es van complir 40 anys de la primera trucada des d'un telèfon mòbil. Va ser Martin Cooper, aleshores empleat de Motorola qui la va fer.

I a que no sabeu a qui va trucar? A Joel S.Engel,  el seu més important competidor, que justament l'any 1973 treballava a AT&T.

De fet, s'han conservat poques fotografies d'aquell esdeveniment. Una de les que queden, en blanc i negre, és la que apareix en aquesta entrevista  a Cooper, de lectura recomanada. L'enginyer va realitzar una demostració a Nova York, enmig del carrer , amb la presència d'un periodista i un fotògraf. I de passada, va escriure la primera pàgina de la història de la telefonia mòbil, que no és poca cosa. De ben segur, poc s'imaginaria Martin Cooper l'abast que arribaria a tenir aquell invent.


Avui en dia és impensable no tenir telèfon mòbil, és més, millor que sigui tàctil i el més petit possible, però imaginat per un moment parlar amb un telèfon de gairebé un quilo. Això es el que pesava el primer mòbil de la història, el  DynaTAC 8000X, pesava gairebé 1 quilo i feia 33 centímetres de llargada, amb una autonomia de 30 minuts en conversació i tenia un preu de 3995 dòlars, tot i això el èxit va ser immediat, a l'any 1984 es van vendre 300.000 unitats.

Es molta la evolució de la telefonia mòbil, en aquest article podem veure que en pocs anys la evolució i la mida han anat de la mà, els mòbils son cada vegada més portables i potents. Que vindrà ara? El telèfon al rellotge? Actualment ja hi ha alguns projectes en marxa, esperarem amb que ens sorprenen les marques.


És per això, i per aprofitar-ne l'aniversari, que el canal Discovery ha realitzat una recreació d'aquella fita històrica. Us la deixem en el vídeo que us adjuntem a continuació, no us ho perdeu, és molt interessant.
Font1
Font2
Entrevista
Vídeo