Nominada a l'Oscar una pel·lícula gravada amb Iphone

"Searching for Sugar Man" és la primera pel·lícula rodada parcialment amb Iphone i que està competint per un Oscar al millor documental.

Es va utilitzar per la realització dels plànols finals una aplicació amb un cost inferior a 2€. El seu nom és "8mm Vintage Camera" i permet gravar amb un efecte molt semblant al de les càmeres 'Super 8'.'Sugar Man' és el nom artístic de Sixto Rodríguez, un cantant i compositor nord-americà d'origen mexicà que va desenvolupar la seva carrera musical en els anys 70. Mentre al seu país el seu treball passava desapercebut i vivia en la pobresa, a l'altre costat del globus els seus temes servien per combatre el 'apartheid'.

La cinta rodada pel director suec Malik Bendjelloul, que parteix com una de les favorites per alçar-se amb l'estatueta, va estar a punt de no acabar mai. El pressupost, de només uns milers de dòlars, es va acabar abans que el rodatge acabés i només l'enginy del realitzador i un iPhone van aconseguir que el documental arribés a bon port.

"Vaig començar a filmar amb una càmera de 'Super 8' i va resultar massa car així que em vaig quedar sense diners ", ha confessat Bendjelloul en una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CNN. "Em vaig adonar que hi havia una aplicació per iPhone que permetia gravar com si fos una càmera de 8 mil·límetres, la vaig provar i bàsicament va aconseguir el mateix aspecte que el material real", reconeix l'autor.

Per a més informació:
http://noticias.lainformacion.com/arte-cultura-y-espectaculos/cine/searching-for-sugar-man-la-primera-pelicula-rodada-parcialmente-con-iphone-en-competir-por-un-oscar_QNrhW2fpnucXXB6uYo5k86/