Felicitats Ràdio! Avui és el Dia Mundial de la Ràdio

Avui és el Dia Mundial de la Ràdio, i com a tal hem volgut compartir amb vosaltres una interessant infografia que hem trobat al Pinterest.Entre 1890 i 1900, Marconi va aconseguir la primera transmissió per ràdio, i es va atorgar la patent al Regne Unit i als Estats Units per la invenció de la ràdio.

Al 1900 va començar la tecnologia i també les primeres transmissions d'àudio. Més endavant, entre 1916 i 1919, Wisconsin comença a emetre transmissions en Codi Morse sobre el temps. Per al 1919 es difonen les primeres transmissions de veu humana i música.

Al 1930 es va inventar la FM (Freqüència Modulada) per inventors amateurs. Al 1940, la FM es converteix en el sistema comercial per la radiodifusió. També s'inventa la telenovel·la. En 1948 es configura un pla de nova longitud d'ona per a Europa després de la Segona Guerra Mundial.

Als 60 els transistors reemplacen els tubs a la ràdio per complet. La xarxa a distància de telèfon dels EUA comença a convertir les ràdios digitals.

A finals dels 90, es comença a transmetre publicitat, i les transmissions digitals es comencen a ser aplicades a la corrent principal de radiodifusió.

Al 2008 neix Spotify. Cap al setembre de 2010, el servei aconsegueix prop dels 10 milions d'usuaris a tot el món.