6 graus de separació per trobar feina

En aquests temps de crisi, sembla que no és suficient amb tenir un bon currículum. De vegades, el fet de tenir una idea original i innovadora pot ser la clau per trobar la feina que desitges.

Aquest és el cas de Michiel Das, un jove belga resident a Barcelona, que va desenvolupar una curiosa idea per trobar feina. Expert en Màrqueting i Comunicació Online i després de 6 intensos mesos buscant feina, va optar per utilitzar la Teoria dels 6 graus de separació per aconseguir un bon treball.Das va pensar que aquesta seria la fórmula perfecta per arribar a persones potencials que poguessin oferir-li un lloc de treball. Per aquest motiu se li ocorregués la idea que amb només 3 targetes de visita, podia aconseguir-ho. La targeta contenia un breu text de presentació sobre si mateix, on convidava el receptor a enviar un missatge i formar així part del seu projecte. Prèviament, havia lliurat les targetes a 3 contactes seus que alhora havien de lliurar-la a altres 3 amics, per crear els 6 nivells i multiplicar les possibilitats d'aconseguir el seu objectiu. Una idea original que li va sorgir perquè "un dia a Facebook vaig veure una targeta de visita divertida i vaig recordar la teoria dels 6 graus de separació".


Finalment la targeta va passar per 16 mans diferents, entre elles per les del famós presentador Andreu Buenafuente i les del jove i conegut emprenedor, Pau García-Milà. Un total de 1.412 quilòmetres recorreguts d'un viatge que va ser seguint a través del web que va crear per difondre la campanya que ell mateix va denominar com "El viatge de la meva targeta". Una web en la que a manera de blog, informava al detall de les últimes novetats sobre la seva recerca de feina, amb publicacions que incloïen fotos i mapes sobre les persones a les que els arribava i el recorregut de les targetes.També va utilitzar les xarxes socials per difondre el seu projecte, fins arribar a aconseguir més de 6.000 visites i de 700 seguidors a la seva pàgina de fans de Facebook, i un total de 357 persones van escriure sobre #elviajedemitarjeta a Twitter. Dades que han posat de manifest l'interès per aquesta iniciativa i la competència de Das com professional del sector, creant la seva pròpia campanya de branding.

Per a més informació:
http://mimcomunicacio.wordpress.com/2013/02/27/teoria-dels-sis-graus-de-separacio-teoria-de-los-seis-grados-de-separacion/
http://yovanacomins.wordpress.com/2013/02/15/1104/?goback=.gde_1805283_member_214399728
http://www.elviajedemitarjeta.com/