Smartphones i accessibilitat: Solucions per a tots

La tecnologia en el món dels smartphones avança a passos de gegant però moltes vegades les empreses estan més enfocades a reduir un parell de mil·lisegons el temps de càrrega de les aplicacions que de fer-les veritablement accessibles a tothom. Molts usuaris a més tenen alguna discapacitat que els obliga a interactuar i utilitzar els mòbils de maneres diferents. Això inclou a aquells que tenen discapacitats visuals, físiques o relacionades amb l'edat i que tenen dificultats per veure la pantalla o per utilitzar un altre tipus de funcionalitats.La majoria de problemes es solucionarien tenint en compte alternatives simples a l'hora d'accedir i introduir la informació, i així aconseguiríem que aquestes persones puguin superar aquests petits problemes del dia a dia que no haurien de ser una gesta sinó quelcom trivial.

A Omicrono ens mencionen tot un repertori d'aplicacions mòbils per a facilitar la utilització de les noves tecnologies a les persones amb discapacitat. A continuació us mencionem uns quants exemples:

Discapacitat Auditiva

- Vibració del mòbil.
- Configuració dels colors del LED de notificacions.
- Missatgeria instantània (Whatsapp, LINE, ChatON, ...) i no utilitzar pla de veu.

Discapacitat Visual

- Aplicacions d'accessibilitat per a la configuració de mida de la lletra, contrast, lupa, etc.
- Comandes per veu (SIRI a l'Iphone).
- Accessibilitat d'Android (TalkBack, KickBack i SoundBack).

Per a més informació:
http://www.omicrono.com/2013/01/smartphones-y-accesibilidad-soluciones-para-sordos-ciegos-mayores-y-gente-con-movilidad-reducida/