Es diu, s'explica, es rumoreja ...

Al Facebook s'ha produït el fenomen "Informer", i es tracta de pàgines de Facebook on els estudiants poden enviar als administradors seus 'xafarderies' i desitjos més íntims i aquests s'encarregaran de publicar-ho al mur de la pàgina.Les publicacions van des declaracions d'amor fins queixes del personal de les facultats. La idea sorgeix de la sèrie nord-americana 'Gossip Girl' on hi ha un fenomen igual al barri on té lloc la sèrie: el 'Upper East Side de Manhattan, Nova York.

Aquest fenomen no és vist amb alarma pels centres universitaris. El Comissionat del rector per a la Societat de la Informació de la UAB, Xavier Ribes, ha expressat la seva simpatia pel projecte, perquè considera que "les iniciatives d'emprenedoria per part dels estudiants cal empènyer-les".

No obstant, es té en compte "el problema social i jurídic" que podria generar un mal ús d'aquesta eina, "ja que es podria faltar al dret a l'honor i a la intimitat", reivindica el professor Barata. La fundació Blanquerna, segons explica el seu vicedegà, ha demanat la retirada del logo en qualsevol d'aquestes pàgines per no confondre l'alumnat ja que podria "creure que és una pàgina oficial de la universitat". Ribes, per la seva banda, ha explicat que al 'Informer' de la UAB "no apareix cap logotip" i si així fos, també exigirien la retirada. En ambdós casos han anunciat que "estaran pendents de com evoluciona el fenomen amb precaució", encara que de moment no veuen necessari prendre mesures.

Fonts:
http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/fenomeno-informer-facebook-universidades-catalanas-2298917
http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/informer-universidades-catalanas-facebook-2299945