Instagram permetrà Facebook utilitzar les seves imatges amb fins comercials

Instagram acaba de sorprendre a tothom amb un important canvi en la seva privacitat. A partir del proper 16 de gener de 2013, aquesta plataforma de pujada d'imatges compartirà totes les dades amb el seu germà gran, Facebook. D'aquesta manera, tant Mark Zuckerberg com els seus anunciants podran fer ús de les dades dels usuaris de Instagram.Des de que Instagram va ser adquirit per la gran companyia Facebook, s'han produït importants canvis tant tècnics com, la millora de la seva càmera tant per Android com per iOS, així com la implementació del seu famós nou filtre, com el recent cessament del seu conveni amb Twitter.

Ara li toca el torn a la privacitat. Les modificacions ja s'han fet públiques, només en anglès, encara que la seva aplicació s'estén a altres països, com el nostre. La principal novetat rau en el fet que Facebook i Instagram compartiran totes les dades. Per la seva banda, les imatges publicades pels usuaris seguiran sent seves, a més els usuaris podran triar si publicar o no a Facebook. Això sí, les que efectivament es publiquin estaran a disposició dels usuaris de la plataforma publicitària de Mark Zuckerberg, entre altres fins.


Instagram indica que aquests canvis beneficiaran als seus membres, actuant a favor de la lluita contra l'spam i la detecció de problemes de fiabilitat del sistema, així com que proporcionaran una millor experiència als usuaris.

En més d'una ocasió s'ha dit que la informació que es comparteix a través de les xarxes socials no només és pública, sinó que deixa de pertànyer al seu propietari, per passar a mans de la plataforma social en qüestió. Aquest és un clar exemple.

Font