Instagram i Twitter parteixen peres

La famosa aplicació de fotografia Instagram, comprada recentment per Facebook, ha decidit eliminar un element d'integració amb Twitter. Ara, els usuaris de Twitter que vulguin compartir fotos d'Instagram a la xarxa social, hauran d'anar expressament a la web d'Instagram per veure les fotos.

Aquesta decisió és l'última mostra dels xocs entre Facebook i Twitter iniciats l'abril, quan Facebook, la major xarxa social del món, va superar la licitació de Twitter per aconseguir la florent Instagram en un acord d'efectiu i accions valorat en el seu moment en mil milions de dòlars.


Però gràcies a altres serveis com IFTTT, podrem fer una mena de trampa per a que les fotos d'Instagram es comparteixin als nostres tweets. Aquest servei permet configurar diversos comptes en xarxes socials i altres aplicacions perquè interactuïn entre si al nostre gust. El seu nom està compost per les sigles de "If this then that" (si això llavors allò) que ens dóna una idea de com funciona: si passa alguna cosa en un lloc, podem configurar un altre perquè faci una altra cosa diferent.

Aquestes accions es coneixen com receptes i ara mateix hi ha una que precisament elimina la manca d'integració entre Instagram i Twitter anunciada abans d'ahir. Aquesta acció consisteix que, si algú puja una foto a Instagram amb el hashtag # twitter, automàticament aquesta imatge es puja a Twitter com a imatge nativa (allotjada per tant en la xarxa social de microblogging) i es publica en el timeline de l'usuari.

D'aquesta manera, i en mostrar com si es tractés d'una imatge que l'usuari puja de manera manual, la fotografia en qüestió es veurà com a part d'un tweet, bàsicament com succeïa abans que sorgís la polèmica entre Twitter i Instagram.

Fonts:
Instagram da un portazo a Twittter
Salta la nueva restricción que Instagram ha impuesto a sus imágenes en Twitter con esta receta de IFTTT
A fondo: Ifttt, tareas activadas mediante eventos de las redes sociales