Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: Projecte SPecial QR (SPQR)

Avui és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i com a entitat de divulgació tecnològica, hem volgut compartir amb vosaltres un projecte anomenat SPecial QR, aplicació fruit de la col·laboració entre la Fundació Orange i BJ Adaptacions.

Aquesta aplicació consisteix en un sistema simplificat d'accès a la informació que utilitzen els codis QR per ajudar en la interacció amb l'entorn, mitjançant continguts digitals, augmentant així l'autonomia de les persones amb diversitat funcional.


Col·locant etiquetes de codis QR en l'entorn de l'usuari, aquest sistema pot facilitar el reconeixement d'objectes, l'ensenyament de la generalització i de lectoescriptura, constituir un accés simplificat a la informació, potenciar la automomia i comunicació, faciltar l'adaptació del lloc de treball, etc.


Amb només capturar la imatge del codi en el dispositiu mòbil, prèviament configurat per un tutor (familiar, terapeuta o similar) o el mateix usuari, la persona amb diversitat funcional rep la informació continguda en aquest codi (fotos, pictogrames, vídeos ... ).

Vídeo explicatiu:


Font