Què és un Hacker?

Visitant avui l'Observatori INTECO, hem trobat un article en el que parlen sobre les diferents definicions que s'han emprat per concretar el significat de la famosa paraula hacker.


En aquest article podrem abordar els diferents aspectes del hacking i les seves motivacions, presentant la figura del hacker a una persona apassionada de la informàtica que persegueix amb curiositat i tenacitat la resolució d'un problema, i diferenciant-lo d'altres rols. Així, l'article ajuda a conèixer les diferències entre Whitehackers, Blue Hat hackers, Red Hat hackers, Grey Hat hackers i Blackhackers, i introdueix els conceptes de Crackers, Lammers, Scriptkiddies i Phreakers, entre altres figures.

Actualment, el terme hacker pot tenir connotacions positives i negatives en funció del concepte que es manegi. Així, la paraula s'utilitza tant per definir un desenvolupador de programari apassionat per la informàtica que depura i arregla errors en els sistemes, com per referir-se a aquell que s'infiltra en un sistema informàtic per tal d'eludir o desactivar les mesures de seguretat.

Font