Els menors han de demostrar que poden gestionar la seva llibertat a Internet

Avui, com és el dia Internacional del Nen, volem compartir un article que han publicat els de "Chaval.es" sobre una entrevista a Pere Cervantes i Oliver Tauste, autors del manual Tranki Pap@s.Aquest llibre va dirigit a pares i educadors i, que sota la idea de "Educa't per educar", pretén difondre quins són els riscos més habituals als quals s'enfronten els menors en el seu navegar per internet.

Pere Cervantes porta molts anys exercint com a responsable policial d'un Grup dedicat a la investigació de delictes comesos a través d'Internet. Oliver Tauste és membre del Cos Nacional de Policia i fa uns quants anys que es dedica a la investigació de delictes comesos a través d'Internet, permetent conèixer els riscos més freqüents que aguaiten als menors a la Xarxa.

Com a punts importants que destaquem d'aquesta entrevista són:

- Pares "anestesiats": és la sensació que tenen els pares quan es donen compte de que són els últims en estar assabentats de que el seu fill ha sigut víctima d'assetjament per Internet, o bé, víctima d'algun pedòfil, o bé, que ha estat hackejant comptes de correu electrònic per extorsionar a altres persones.
- El món 2.0 que ens envolta i, el qual, no podem fer la vista enrere. No ens podem quedar al marge si volem educar als nostres fills. Ells entraran a la web i nosaltres hem d'educar-los per a que ho facin correctament.
- No hem de prohibir la utilització de les TIC als menors.
- La llibertat a Internet es té que guanyar des de petits.
- S'està valorant la inclusió d'una assignatura de xarxes socials a les escoles.

Per a veure tota l'entrevista, cliqueu a Font.