Linux per nens

No hi ha millor manera de promoure Linux i derrocar alguns dels seus mites (com, per exemple, la seva extrema complexitat, etc.) que fent que els nois comencin, ja de ben petits, a jugar amb ell i usar-lo. Per aquesta raó, analitzarem algunes de les distribucions apropiades per ells.

Abans de començar, un comentari: sí, qualsevol distribució de Linux pot ser utilitzada per un noi, molt més avui dia que vénen molt espavilats. No obstant això, hi ha algunes distribucions que són més amenes i fàcils d'entendre, especialment per als més petits.

QUIMO FOR KIDS (a partir de 3 anys)

És una distribució basada en Ubuntu amb un escriptori dissenyat exclusivament pels més petits. Ve amb un munt de "jocs educatius" preinstal·lats per a nens majors de 3 anys. La interfície és ben senzilla i intuïtiva i té icones grans i cridaneres perquè els petits trobin tot fàcil.

Qimo s'executa directament des del LiveCD sense necessitat de tenir Ubuntu instal·lat prèviament.

Utilitza XFCE per a brindar un entorn ràpid i ultra lleuger. Els requisits mínims són: 256MB de memòria per a funcionar des del CD, o 192MB per a instal·lar. Almenys 6GB d'espai en disc i processador de 400 MHz o més.

LINUXKIDX (2 a 15 anys)


Utilitza KDE com entorn d'escriptori i està basat en slackware. Alguns dels programes preinstal·lats són KStars (un planetari virtual), Kalzium (la famosa taula d'elements), KTouch (tutor de mecanografia), KGeography, KWordQuiz, ChildsPlay i molts més.

El projecte sembla no tenir massa popularitat o suport de la comunitat. Per aquesta raó, seria recomanable fer-lo funcionar primer des del LiveCD i jugar una estona amb ell abans d'instal·lar-lo de forma definitiva.

FORESIGHT FOR KIDS (de 3 a 12 anys)


Foresight for Kids és una distribució derivada de Foresight Linux, orientada específicament a nens entre 3 i 12 anys d'edat.

Ve amb GNOME com entorn d'escriptori i inclou Tuxpaint, Tuxtyping, Gcompris, Tux of Math Command, Super Tux, Super Tux Card, Foobillard, GNU Chess, Nibbles, Frozen Bubble, Super Maryo Chronicles, F-Spot Photo Manager, Firefox Web Browser, Banshee Mitja Player, Pidgin Instant Messenger i Totem Movie Player, entre unes altres.

L'atenció dels nens és atreta immediatament per l'abella que apareix en el fons d'escriptori. Si estàs buscant una distribució per al teu nen, prova aquesta que és molt bona.


Font: http://usemoslinux.blogspot.com/2010/03/distribuciones-linux-para-chicos.html