Steve Sasson, l'inventor de la càmera digital

Suposo que molt poca gent sap que Steve Sasson és l'home que va impulsar la indústria fotogràfica quan el 1973 va crear el primer prototip de càmera digital.

Enginyer d'Eastman Kodak, Sasson va treballar en aquest prototip quan va rebre l'encàrrec d'inventar la càmera digital per part del seu supervisor, Gareth A. Lloyd. El 1978 el va patentar i va canviar així la història de la fotografia.


La primera càmera digital era una baluerna alimentada per 16 bateries de níquel-cadmi i necessitava 23 segons per fer una foto de 100 píxels. ¿Sorprenent, oi?
Entre les peces que conformaven aquest enginy màgic, hi havia un objectiu de càmera súper 8; una gravadora de dades digitals en casset; un conversor analògic/digital heretat d'un voltímetre digital; un sensor CCD bastant inestable que havia introduït en el mercat Fairchild Semiconductor un parell d'anys abans; un conjunt de circuits integrats analògics i digitals repartits per mitja dotzena de plaques de circuits impresos; i un "pack" de 16 bateries de niquel-cadmi capaces de proporcionar el corrent necessari perquè funcionés l'invent. El resultat, una foto en blanc i negre que necessitava una eternitat per aparèixer a la pantalla.

La primera imatge captada per Sasson va ser el retrat d'una noia. "Podies veure la silueta dels seus cabells", recorda Sasson. "Però la seva cara només era una ombra estàtica. Ella estava poc feliç amb la fotografia, i se'n va anar dient que hauríem de treballar". Sens dubte ho va fer.
Avui Sasson és al Saló de la Fama al costat de més de cent membres importants en el mercat de l'electrònica de consum.