Navegar segur per Internet

.
Ni el més insensat dels ingenus lliuraria les claus del seu cotxe o de la seva casa a un desconegut, ni confiaria en algú que li promet guanyar muntanyes de diners sense tot just esforç ni risc. Llavors, per què sembla que baixem la guàrdia i ens convertim en incauts desprevinguts quan naveguem per Internet? En el nostre país es van registrar oficialment en els primers sis mesos del de nou acabat 2008 un total de 1.842 casos de frau, que representen un augment del 12% respecte al mateix període de 2007.

Per aixó tota mesura es bona contra aquests perills. Tot seguit et donem uns consells per protegirte en aquests casos.

-Tallafocs o "firewall": Els tallafocs detecten i adverteixen sobre els programes que volen connectar-se a Internet perquè l'usuari pugui negar-li l'accés a la Xarxa si no li resulta conegut

-Programes antiespia: Els espies són programes tòxics que quan desembarquen en un ordinador inspeccionen els historials de navegació i hàbits de l'usuari per a després bombardejar-lo amb publicitat d'acord al seu perfil d'usuari i consumidor

-Antivirus:Els primers virus van sorgir quan determinats hackers van crear programes que causaven problemes però resultaven inofensius, es tractava, més que una altra cosa, de proves d'enginy i barrabassades en les quals demostraven la seva perícia. Ara amb prou feines hi ha virus destructius desinteressats: el que prevalen són desenvolupaments contaminants com els que creen programes espia i publicitat no desitjada.

Tanmateix, sempre hem de tenir el sistema operatiu actualitzat, ja que sempre es troben "forats" en els sistemes per on entren els hackers, així que sempre hem de tenir la última actualització instal·lada. També hem de tenir cura a l'hora d'elegir les nostres contrasenyes, no utilitzan contrasenyes obvies com poden ser el nom del nostre animal de companyia o la data de naixement. Com mes caracters, si poden ser lletres i números millor, tingui la nostra contrasenya, més segura serà.

Aquí os deixo un enllaç on trobareu molta informació útil: Mossos d'esquadra.